Obrolan Untuk Garut Tercinta

1 06 2008

34 Tahun: ass wr wb
34 Tahun: rieut kunaon kang
26 Tahun: aduh kamana wae ieu teh…? kumaha kamari teh beres?
34 Tahun: biasa kang nuju batuk..
34 Tahun: kamari oge wkt tepang sareng tuang raka bari batuk2
26 Tahun: oh kitu….. kumaha kinten2 na?
34 Tahun: sae kang
34 Tahun: sapagodos jeung abdi
34 Tahun: alis seprinsif
26 Tahun: nuhun atuh ari kitumah…… kumaha atuh pergerakan ayeuna?…..
34 Tahun: abdi siap ngadukung penuh…
34 Tahun: nya nuju bergerilia we kang
34 Tahun: na tuang raka ncan tepang deui sareng akang?
26 Tahun: nyeta ieuteh nuju rarieut……
26 Tahun: jantenn can aya waktos kanggo nepangan
34 Tahun: nuju dimana ayeuna
26 Tahun: insyaallah kaping 14 pribados ka garut….ayeuna nuju di bogor
34 Tahun: abdi minggu payun bade uih nya plan na bade nepangan iqbal ketua KPUD garut
26 Tahun: sok atuh ….. abdimah bade ngendeuk2 palih kidul
34 Tahun: sip sae lah kang
26 Tahun: akang nuju di mana?
34 Tahun: abdi bade koordinasi ka keresek cibatu- teras ka fauzan bayongbong
34 Tahun: abdi nuju di jakarta
26 Tahun: keresek saurbah tos ka KH nu ti tarogong…
34 Tahun: ah gampil kang
34 Tahun: abdi aya akses sae ka keresek mah
34 Tahun: da’ dukungan ncan pasti..
34 Tahun: unggal calon sok ngaku2 geus didukung
34 Tahun: padahal ncan tangtos
26 Tahun: nyeta ieu teh masih keneh cair kitu?
26 Tahun: nyarios naon wae sareng pun raka?
34 Tahun: muhun atos ngobrol panjang lebar sareng tua raka mah
34 Tahun: petana tos rada gamlang lahh
34 Tahun: komo tuang raka aya buktos Undang Undang Pilkada mah
34 Tahun: urang desek ameh iqbal selakau KPUD netral
26 Tahun: emang salami ieu teu netral kang?
26 Tahun: mung katinggal nya pun rakamah rada tarik nyariosna…. maklum anjeunamah kitu
34 Tahun: nya pan salami iyeu iqbal cenderung anti calon independen
34 Tahun: lebih cenderung ka kekuatan lama
26 Tahun: sakapeung sok rada cuplas ceplos….
26 Tahun: oh kitu……
34 Tahun: muhun kang eta nu matak resep
34 Tahun: jeung kitu abdi oge
34 Tahun: satu karakter jeung tuang raka
26 Tahun: nya ari sapagodos ma atuh……ngarah rame…he..he…
26 Tahun: kamari pendak dimana kang?
34 Tahun: pendak di UI jantena mah
26 Tahun: di UI jakarta?
26 Tahun: atanapi depok…
34 Tahun: UI jakarta kang
34 Tahun: di salemba
26 Tahun: eh… geuning…. naha akang sakola di didnya…
34 Tahun: teu.. kaleresan we jangjian sareng tua raka didinya
34 Tahun: pas abdi bari amengan ka bumikang maman gatra
26 Tahun: oh…. muhun atuh… iraha bade kagarut?
26 Tahun: manawi aya waktos mah kaping 13 urang pendak di garut…
34 Tahun: insya allah
34 Tahun: nu pasti abdi mah saptu enjing ke garut
26 Tahun: muhun atuh….. bari aya picarioseun nu sanes ieuteh manawi sapagodos…..
26 Tahun: kaitan nana sareng IT
34 Tahun: sip mangga sae pisan
34 Tahun: kaleresan pan default widang abdi di IT
26 Tahun: muhun lah nyeta ninggal ka dinya ieu ge…
26 Tahun: manawi tiasa….
26 Tahun: pribados gaduh maksad kanggo ngabangun sistem….
26 Tahun: mudah2an tiasa di anggo di garut oge
34 Tahun: ngabangun sistem naon kang
26 Tahun: WEB GIS
34 Tahun: GIS kanggo widang
34 Tahun: atawa GIS kanggo general
26 Tahun: pami tiasamah nyangkut sadayana……
26 Tahun: general lah
34 Tahun: GIS di garut cocok mun di aplikasikeun jeung kendaraan inventaris, pemadam kebakaran, kepolisian, keberishan jeung lain2
34 Tahun: tiasa kang
34 Tahun: abdi kapungkur tos ngarancang SIDT
34 Tahun: sistem informasi daerah terpadu
26 Tahun: atuh kitu mah sae…. mung salami ieu teuacan aya di urang nu ngagabungkeun aplikasi mapping sareng sistem data terpadu..
26 Tahun: eta impenan abdi kanggo garut kang
26 Tahun: pami tasa kitu urusan na satu atap tiasa wujud
34 Tahun: insya allah kang
34 Tahun: hayu urang badamikeun lah
34 Tahun: mudah2 urang tiasa kengen dina pilkada
34 Tahun: tangtos terlaksana
26 Tahun: ah teu kengeng ge … nu penting mah aya sumbangsih kanggo ka lemah cai… he..he
34 Tahun: dina plan abdi mah SIDT teh di kelolah ku sebuah badan informasi daerah
34 Tahun: intinya bakal motok pagawean BPS garut nu teu aya gawe
26 Tahun: muhun kedah namah ieu ge sami…. saenamah di bawah bapeda
34 Tahun: teu tiasa kang keudah badan anu independen
26 Tahun: pami tiasamah aya kajian /analisa tina data nu aya kanggo narik investasi ka garut…
26 Tahun: independen saleresnamah sae,
26 Tahun: mung kelemahan na aya dina jalur legal…
26 Tahun: kecuali aya dukungan ti daerah
34 Tahun: justru eta kang
26 Tahun: bade ti DPR atanapi ti bupatina
34 Tahun: salah sahiji carana na tuang raka urang usahakeun kengen dina pilkada
34 Tahun: DPR kantos nolak ka abdi oge kapungkur
26 Tahun: tah ari eta mah pasti
34 Tahun: sakedap kang
26 Tahun: da ieu ge tos dibahas sareng pun raka
26 Tahun: mangga
34 Tahun: back kang
34 Tahun: sip atuh urang bahas deui engke
26 Tahun: mangga kang di antos…..
34 Tahun: masalah terbesar kang penolakan datang ti orang partai
34 Tahun: jeung cukung2
34 Tahun:
26 Tahun: lah…..partai tukang tipu wungkyul kang…..
26 Tahun: mun mentok di dinya… masih seueur keneh jalan
34 Tahun: muhun matakna pasti nolakna
34 Tahun: muhun kang…
26 Tahun: mudah2 an ieu mah manfaat kanggo garut….
34 Tahun: tangtos manfaatna mah
26 Tahun: pribados tos cobi kekempel data namah…
34 Tahun: sae atuh…
26 Tahun: terutami menyangkut perkawis mapping
34 Tahun: muhun sae pisan tah
26 Tahun: urang gerilya we bisa kang….
34 Tahun: siap
26 Tahun: pribados ayeuna mulai lebet ka desa2 nu aya di palih kidul
34 Tahun: daerah mana wae
26 Tahun: kaleresan we aya rerencangan janten lurah…. sareng janten kordinator wilayah
34 Tahun: tah tah sae atuh
26 Tahun: terutami daerah banjarwangi sareng cikajang
34 Tahun: cobian di korehan daerah dikajang ka kidul
26 Tahun: mudah2an pamengpeuk ge kengen
34 Tahun: abdi oge aya udageun di bungbulang
26 Tahun: saha?
34 Tahun: teguh
26 Tahun: oh… kirang kenal…
34 Tahun: ramana di PGRI mun teu lepat mah
34 Tahun: bumina cakeut pisan sareng gedung PGRI bungbulang
26 Tahun: sae atuh pun rama ge kaleresan di PGRI
34 Tahun: tah tah sae pisan
34 Tahun: mung ti bungbulang aya nu nyalon oge kang
34 Tahun: jajang namina
26 Tahun: saurnamah…kitu…
34 Tahun: saruan bade di P3
26 Tahun: kamari kan kanggo g2 bade nyandak ti bungbulang
34 Tahun: muhun
34 Tahun: teras kumaha ceunah
34 Tahun: kamri ka abdi nyarios ncan aya kanggo G2
26 Tahun: tah tos pendak sareng tuang raka
34 Tahun: ceuk abdi sok kang pilarin ku abdi dibantos mung keudah aya deatline
26 Tahun: mung kamari teh anjeuna kengeng ku kasus
34 Tahun: mun tos aya batas wktu misalkan sabulan kapyaun teu kengen keneh G2
34 Tahun: abdi siap maju
34 Tahun: kitu kang kamari teh
26 Tahun: sae atuh
26 Tahun: dukung kang asli…..
34 Tahun: ekeur mah pan abdi jeung tuang raka sapola fikir
34 Tahun: jadi upami tea kajodohkeun nya insya allah kang
26 Tahun: mending ge kitu ngarah teu lieur…
34 Tahun: mung ceuk abdi, abdi mah alternatif upami dina sabulan luhurna ncan aya keneh kanggo G2
26 Tahun: atos ayeuna atuh putuskeun
34 Tahun: nya teu langkung tuang raka
34 Tahun: abdi ge masih gerilya kang
26 Tahun: ke urang komporan…..
34 Tahun: kamari nepangan kang dudi urang wanaraja
26 Tahun: manawi tisa pendak minggon ayeuna
34 Tahun: manehna deket pisan ka iqbal
34 Tahun: tah iqbal bisa di tekan ku kang dudi kanggo netralkeun iqbal tina pangaruh parpol
26 Tahun: sok… lah kang…. mun kitu pribados siap turun gung
34 Tahun: muhun mangga koma sae na lah
34 Tahun: pan mun tos aya G1 sareng G2 na kantun gerlya ka masyrakat langkung cakeut
34 Tahun: daftar ka KPU tos lengkep
34 Tahun: mun teu di tampi ku KPUD kurang aja pisan iqbal na.. komo mun alesan ncan aya juklak mah
26 Tahun: muhun atuh kitu mah…. ari kamari teh ciosna independen
34 Tahun: enya independen wae kang
26 Tahun: tos sabaraha rebu dukungan?
34 Tahun: sok sanoe tiparti oge nya keukeuh sikap tuang raka mah idependen moal kapangaruhan teuing ku parti
26 Tahun: pribados teuacan ngobrol deui sareng tuang raka
34 Tahun: enya di kalkulasi kang
26 Tahun: kinten kintena tos cekap?
26 Tahun: pami teu acan pri bados bade gerak di palih kidul tea
26 Tahun: kanggo ngemp[elkeun KTP
34 Tahun: kang ulah ngarasa ceukap lah keudah gerak terus
34 Tahun: syukur2 urang tiasa mayortias pan
34 Tahun: abdi ncan mulai ngempelkeun KTP mah. nembe biasa ubrola2 bari jeung mancing pola fikir
26 Tahun: sip lah….. ke atuh urang tlp si lurah sina ngempelkeun KTP…
34 Tahun: intina mayoritas rakyat hoyong G1 bebas pengaruh parti
34 Tahun: sip
34 Tahun: abdi di karang pawitan
34 Tahun: pabetot2 sareng harliman
26 Tahun: kaleresan pribados bade ngadamel plantation di daerahna
34 Tahun: sip atuh sae pisan
26 Tahun: mangkana upami tiasa urrang kedah pendak heula….
34 Tahun: muhun kang
26 Tahun: insyaallah kaping 13 tea
26 Tahun: mangga kanggo tempat akng nu nagtoskeun
26 Tahun: daerah garut mah ali ieuh
34 Tahun: insya allah
26 Tahun: sakedap….
34 Tahun: mangga
26 Tahun: lanjut…… punten tadi ninyuh kopi heula…
34 Tahun: sip lah teu naon2 kang
26 Tahun: ari kanggo pribadosmah kang ayeuna tos siap gerilya…. saleresnamah ti kamari tos gerilya mung tuang raka teu puguh kamari teh…..
26 Tahun: janten ayeuna kedah nyambungkeun deui…
26 Tahun: kamari mah ti PGRI ketuana tos siap
26 Tahun: ti PP sapalih tos kacandak
26 Tahun: teras ti APDKI
26 Tahun: Teras ti paguyuban garut selatan
34 Tahun: sip sae atu
26 Tahun: sareng ti pasantren nagoh…bayongbong
34 Tahun: abdi bade cobaan ka SPP oge
34 Tahun: tah tah siap nangoh mah nyambung
26 Tahun: mangga kanggo ngahanetan
34 Tahun: abdi oge tiasa link kadinya
26 Tahun: dupi ka nangoh sok ka saha?
34 Tahun: ka ceng naon lah hilap deui namina
34 Tahun: nu pasti abdi kantos mondok didinya saminggu baheula
34 Tahun: diteraskeun mondok di najahan sipon 1 th
34 Tahun: diteraskeun deui ka al-muawanah sarohan simpang 2 th
34 Tahun: nya insya allah 3 pasantren eta mah tiasa di usahakeun
26 Tahun: aduh geuning akang teh ustad nya……
34 Tahun: ah teu kang.. urut santri
34 Tahun:
26 Tahun: pasantren dugi ka dipapay
34 Tahun: da’ serba salah kang.. mun masantren di nangoh, najahan ngambek ka pun bapak
26 Tahun: pribados tos nyaketan cah ireng di nagoh
34 Tahun: akhirna ku abdi di pondokan tiluwan nana
34 Tahun: sip sae lah…
26 Tahun: sae kang lah
34 Tahun: sok mun ka nangoh taros lurah didi cilegong
34 Tahun: tangtos apaleun
26 Tahun: sip…..
26 Tahun: ke kang urang kedah gaduh link kana jalur heurasna….
34 Tahun: upmai kanggo wilayah bayongbong, cisurupa, sukaresmi sareng samarang abdi aya jalur
34 Tahun: ti ngawitan PP dugi ka nu gaduh wilayah (jawara2)
26 Tahun: tadi na pri bados bade lebet ti APDKI
26 Tahun: sae kang
34 Tahun: lebet we kang teu naon2
34 Tahun: keudah ti sadayana link urang gerak
26 Tahun: sae muhun kitu
34 Tahun: insya allah kang.. jawara 4 kacamatan eta adik sapaguruan pun bapak
34 Tahun: baheula wkt dialajarsilatna di pun aki
34 Tahun: jadi nya insya allah lah…
26 Tahun: wah sae atuh…….
34 Tahun: mung nu rada abot di wilayah eta pasantren fauzan
26 Tahun: ke upami palih kidul… kedah nepangan hela hj anang di cibatu
34 Tahun: manehna gusdurisme pisan
26 Tahun: he…he….
34 Tahun: ka cibatu mah abdi nya ka keresek kang
26 Tahun: teu naon2 nu pentingmah aya heula jalan
26 Tahun: keresek dititena teh rada kirang kang?
34 Tahun: kalersan pan aya kang deny di kerek
34 Tahun: moal kang si kang deny urang sintrek ku abdi kirang mah
34 Tahun: si eta kudu abdi nu maju karek daek ceunah
26 Tahun: sae atuh….kitumah
26 Tahun: ayeunamah giliran nu ngora kituh
34 Tahun: mun di karangpawitan abdi patarik2 jeung harliman kang
26 Tahun: leupas we karang pawitan mah kang….
34 Tahun: serba salah abdi dikarangpwitan mah
26 Tahun: anggap we masa ngambang di urang
26 Tahun: saleresnamah tiasa
26 Tahun: reman didinya teh masih aya patali sareng pribados
34 Tahun: duka engke abdi urang ngobrol deui jeung urang kacamatan oge luruh jatisari
34 Tahun: kalersan lurah jatisari mah pun uwa
34 Tahun: mung kitu.. ka harliman oge uwa abdi teh
26 Tahun: margi tuh geuning…..
26 Tahun: ke urang eundeuk2 heula
34 Tahun: mung benten prinsip tea
26 Tahun: efektif namah kedah lebet heula ka barudak nongkrong na kang
26 Tahun: ti tukang ojek
34 Tahun: manehna geus asup dui 2m ka PPP kang tuh… infona
26 Tahun: sareng tukang delman
34 Tahun: muhun
26 Tahun: ha….ha……
26 Tahun: sae atuh….
26 Tahun: kan urang mah rada ngirit
34 Tahun: enya urang mah pah berjuang ku elmu jeung konsep
34 Tahun: lain ku duit
26 Tahun: keun we kan pas prak na seepeun artos nya?
34 Tahun: muhun
34 Tahun: mun tea abdi tiasa janten ngadampingi tuang raka
26 Tahun: nguping mah tos seep 8 m
34 Tahun: keun we kang
34 Tahun: ayeuna nu bebakan teh danny yudiana
26 Tahun: nya lah…. nu penting mah urang teu kitu
34 Tahun: muhun
26 Tahun: ke kang lah ku abdi di komporan….
26 Tahun: taung rakana
34 Tahun: is keun we kang..
26 Tahun: kamari kan si marisa tos nitip keun ka PPP oge
34 Tahun: da’ berjuang mah anger sok sanos teu tiasa ngadampingin langsung oge
34 Tahun: muhun kang tuang raka tos cumarita eta ka abdi
34 Tahun: mung cigana tuang raka nyerit hate ku PPP
34 Tahun: iyeu mun di tilik tina cariosan tuang raka
26 Tahun: muhun… tage
26 Tahun: ngan can kedal we
26 Tahun: ke kang ari yuswa akng sabaraha…. punten yeuh?
34 Tahun: abdi masih anom kang
34 Tahun: nembe 34
26 Tahun: aduh punten atuh juragan…. manawi teh… pribados isin mah… yuswa na masih keneh…26 bisi di anggap kokolot begog salami ieu…
34 Tahun: is teu naon2 kang
34 Tahun: abdi alumni STM YPPT lulusan tahun 94
34 Tahun: tahun asup 91
34 Tahun: smp na di smp 2 bayongbong angkatan ka 2
26 Tahun: oh kitu…. pribados lulus 99 ti SMA cikajang
34 Tahun: s-1 di Ist Al-kamal
34 Tahun: 99 absi mah wisuda s-1
26 Tahun: waduh punten atuh raka oge ieu mah…….
34 Tahun:
26 Tahun: pribadosmah nembe lulus 2006 kang maklum lahseueur ameng
34 Tahun: is wios kang kalem we
26 Tahun: ti kehutanan IPB
34 Tahun: sae atuh…
26 Tahun: rai kelas na kang Hikmat
34 Tahun: muhun2 sami kang hikmat oge kehutan IPB nya
34 Tahun: atuh akang apal ka barudak gentra kaheman IPB?
26 Tahun: muhun…. mung keiu we abdi mah kang sok rada nyayahioanan
26 Tahun: knatenan
26 Tahun: kapungkur sering sareng
26 Tahun: di gentra kaheman seueur urang ci amisna
34 Tahun: sae atuhh
34 Tahun: muhun
34 Tahun: uranng ciamis sareng tasik nya
26 Tahun: muhun, naha akang kenal?
34 Tahun: kenal atuhh
26 Tahun: sareng saha?
34 Tahun: aya sababara anu wanoh lah
34 Tahun: reja, runa
34 Tahun: saha deuinya harilap namina
26 Tahun: oh…. pri badomah caketna sareng ketuana herdi….teras pendirina sani
34 Tahun: oo sae atuhh
26 Tahun: maklum kapungkur sami2 di teater
34 Tahun: ahh abdi oge nuju di kampus aktif di teater
34 Tahun: malah abdi salah sawios pendiri KOTEK (komunitas teater kampus)
34 Tahun: ngawakilan teater gerimis di kampus abdi
26 Tahun: he…he…sae atuh…. pribados mah di masyarakat rumput
26 Tahun: maklum kajejek wae
26 Tahun:
34 Tahun: heheh
34 Tahun: rumpit pan cocok sareng gerimis mah
34 Tahun: rumput maksad teh
34 Tahun:
26 Tahun: kang mulih deui kanu tadi….urang jantenkeun we atuh akang G2 na nya
34 Tahun: enya intina abdi mah siap
26 Tahun: supados teu nyangkolong teuing kana waktos
34 Tahun: terutama dina prinsip jeung ideologi mah
26 Tahun: keun we pri bados nu ngomporan pun raka
34 Tahun: mung dina acis ampun paralun kang
34 Tahun: muhun mangga
26 Tahun: kan niat na ge urang swadaya kang
34 Tahun: muhun kang
34 Tahun: saur kang hikmat urang nenagan tim anu siap sangsara (kasarna)
34 Tahun: siap berjuang
26 Tahun: ari saluyu tur bakal bener mah …. pasti bebeakan
34 Tahun: para petarung di teangan teh.. (mun dina boxer mah)
34 Tahun: muhun
34 Tahun: insya allah
26 Tahun: sip lah…….
34 Tahun: sanes milarian tim anu model mucikari jeung cukong
34 Tahun: tantos kang hikmat kantos ngobrol2 panginten
26 Tahun: tah kitu kang…. ngantosan artos wungkul
26 Tahun: nu kitumah teu pararantes teuing
34 Tahun: yup
34 Tahun: ceuk pun adi mah. mun rek bener ngadukung calon ulah menta imbalan ceunah
34 Tahun: mun menta imbalan oge engke we mun geus puguh hasil
26 Tahun: di kidul ge ku pri bados tos di jelaskeun upami aya nu masihan artos mah candak we ngan perkawis milih mah masing2
34 Tahun: lain iyeu mah karek nyarios (pokna ceuk nu diajak nyarios aya artiosan teu?)
26 Tahun: kamari parantos berhasil kanggo HD
34 Tahun: ah nu kitu mah di antep we kang
26 Tahun: muhun
34 Tahun: sae atuh
34 Tahun: nu gencar bagi2 teh ayeuna pak didik sareng danny kang
26 Tahun: saurnah kitu…..
34 Tahun: malaih nganggo mobil bertulisan danny dari independen keliling ka kampung2
26 Tahun: matak na aya artosnamah tampi heula we ku masyarakat
34 Tahun: didik dikampung abdi ngabdi2 artos tuh…
34 Tahun: muhun
26 Tahun: ngan mainset na urang arah keun
34 Tahun: muhun kang
26 Tahun: alhmdulilah kamari berhasil sa kacamatan kang
34 Tahun: syukur atuh ari kitu
34 Tahun: abdi mah kamari wkt gubernur teu milih kang..
26 Tahun: sami
26 Tahun: biasa kompor mah tara …. he..he
34 Tahun: pas pilkada teh abdi mah pas sareng ngalihan saung
34 Tahun: e he he
26 Tahun: muhun……
26 Tahun: dupi ari implengan program na tos aya kang?
34 Tahun: nya ti abdi mah insya allah aya
26 Tahun: sae atuh mudah2an luyu sareng tuang raka
34 Tahun: nya kaasup program pengembangan teknologi informasi anu di kawinkeun jeung teknologi pertanian
34 Tahun: insya allah ninggal kamari mah sapagodos
26 Tahun: sae kang… sapagodos
26 Tahun: nyeta tina obrolan awal ge kitu
26 Tahun: urang mah jalmi timur
26 Tahun: tur agraris
34 Tahun: sumuhun kang
34 Tahun: tah eta…
34 Tahun: malih cita2 mah data daerah di input langsung ti tingkat desa kang
26 Tahun: ancer2 na mah kamari teh tos ngadamel program sistem cluster daerah kang
34 Tahun: model webbase
26 Tahun: sae
26 Tahun: kan akang jagona palih dinya mah
34 Tahun: janten model harga kentang di sukaremsi 1000 nepi ka garut oge bakal anger 1000 kantun plus ongkos kirim
34 Tahun: insya allah kang…
26 Tahun: ku probados di batos p[erkawis metakeun potensi SD nakang
34 Tahun: sip
26 Tahun: niat nmah sistem manajemen terpadu berbasis spatial
26 Tahun: eta saur gaya na
34 Tahun: sae oge kang
26 Tahun: janten pami tos di bangun sistem kitu data teu tiasa asal2an
26 Tahun: sareng akal2an
26 Tahun: karunya rahayat kang
34 Tahun: teknologi informasi iyeu makrupa pendukung kanggo perkemangan teknologi pertanian
34 Tahun: smuhun
26 Tahun: muhun eta ge kitu… insyaallah sanes kanggo pertanian wae kang
34 Tahun: smuhun
34 Tahun: pertanian, kehutan, pertenakan jeung sajabaan
26 Tahun: pri bados kaleresan ayeuna nuju ngadamel model di kabupaten sera
34 Tahun: kaasup handycraf
26 Tahun: seram puntem
34 Tahun: sae sae kang
26 Tahun: manawi ke tiasa di aplikasikeun….
34 Tahun: amin insya allah
26 Tahun: janten upami ayan investorteh gampil
26 Tahun: teu jlimet siga ayeuna
34 Tahun: tangtos kang
26 Tahun: engge mah laporan ti desa ge cekap ku data digital kang…..
26 Tahun: mung urang ge kedah ngemutan kana perangkatna
34 Tahun: malih teu peryogi laporan kang
34 Tahun: ceukap ku intpu unggal dinten
34 Tahun: data realtime
26 Tahun: yaktos kitu…
34 Tahun: tiasa di tinggal reportn di kantor bupati kalaya realtime tea
26 Tahun: muhun tah kitu….
34 Tahun: nganggo EIS tea di kantor bupati (executive informations sitem)
26 Tahun: janten akases data cepat tur kerja efektif
34 Tahun: khsusu kanggo para pengambil keputusan/kebijakan
34 Tahun: smuhun kang
26 Tahun: sip lah….. sapagodos….
34 Tahun: data oge moal acak acakan.. moal aya nu dua ktp di garut
34 Tahun: urang terapkeun singgel identify di garut
26 Tahun: muhun kang KTP pribados ge aya 2….sareng no na benten kan lucu… saenamah kitu single identify
26 Tahun: nu tiasa di anggo kana saga;a rupiu
34 Tahun: smuhun
26 Tahun: pelayanan kesehatan, pendidikan, sareng pengurusan sanesna
34 Tahun: antawis, KTP, SIM, NO MR, eta eta keneh no na
26 Tahun: muhun kang …….
34 Tahun: hiji jalmi hiji nomor
26 Tahun: sepakat…..
34 Tahun: amin mudah2 urang realisasikeun kang..
26 Tahun: sumuhun…. ulah eleh ku jakarta… kang nu bade nerap keun eta oge
34 Tahun: muhun
26 Tahun: sok sanaos di kampung tapi urang teu tinggaleun teuing
34 Tahun: muhun amin
34 Tahun: sapagodos pisan
26 Tahun: sareng aya manfaatna kanggo rahayat
34 Tahun: muhun kang
34 Tahun: ku ayana project pembangun sistem iyeu
34 Tahun: unggal desa bakal kabagean nilai project anu sami
34 Tahun: contohna nawanung tower wireless di unggal kantor desa
26 Tahun: leres janten moal aya sisirikan kang
34 Tahun: anu mangrupa insfrastruktur kanggo jaringan sistem informasi
26 Tahun: tah…kitu……..mung kantun ngemutan pengadaan perangkat wungkul kang
34 Tahun: masalah pengadaan perangkat abdi tos aya lingk
34 Tahun: kantun masalahkanggo perencanaan biayana
34 Tahun: naha ku investor atawa tina APBD
26 Tahun: maksad teh eta nana kang anu sarupi
34 Tahun: topologi jaringanna abdi tos aya skema
34 Tahun: lamun ninggalkana dadasar anu bari di wangun ku kang rahmat mah
26 Tahun: pami tos jelasmah sae atuh… mung urang kedah berjuang heula kanggo ngajalanan eta
34 Tahun: perkawis pendaan tiasa urang nyokong ka libia jeung timur tengah
34 Tahun: muhun kang
26 Tahun: tah geuning aya link….
26 Tahun: kantun ke perkawis sharing wungkul panginten nya?
34 Tahun: enya linkna urang cakeutan ustad arifin ilham
34 Tahun: muhun
26 Tahun: muhun…
34 Tahun: pan arifin ilham wae kengen bantosan kanggo perumahan di sentul tea.. anu salah sahiji syarart penghuni keudah sholat subuh berjamaah
34 Tahun: subhanallah kang
26 Tahun: muhun kang sae pisan…….
26 Tahun: janten urang niat mun janten pamingpin teh dina maot di doakeun leres ku bautur sanes di cariduhan…. he..he
34 Tahun: muhun kahoyong mah kitu
34 Tahun: nya urang saalit2 mah kereuyeuh konsepna khalifah umar
26 Tahun: siap kang lah hayu urang sami2 berjuang nu mudah2an aya dina ridho Allah SWT
34 Tahun: amin ya robbal alamin
26 Tahun: mudah2an niat urang 5 taun ka payun tiasa ka wujud….sareng saterasna… we panginten ari masih dipercanten mah nya
26 Tahun: keun we sawios ari kaumuran keneh mah pribados ge siap di 2015…. he…he…
34 Tahun: amin sae lah kang
34 Tahun: nya mudah2 di 5 tahun kapayun Pendapata perkapita rahayat garut tiasa unggul
34 Tahun: tukang nyawah tiasa kaarah batina
34 Tahun: tukang kebon oge komo
34 Tahun: tukang dagang dipasar mah puguhning
34 Tahun: jeung sajabana
26 Tahun: tah kitu kang…
26 Tahun: elmu jero…..
26 Tahun: leuweung hejo….
26 Tahun: rakhayat ngejo….
34 Tahun: nya target na p.perkapit nikant, parinter rahayatna, daerah lir kota santri
34 Tahun: tiis ceuli herang mata
34 Tahun: ibadah harusu
34 Tahun: usaha garetol bari jeung dibarengn ku Iman taqwa sareng ilmu pengetahuan dan teknologi
26 Tahun: sip….kang saluyu……
26 Tahun: kantun prakna
34 Tahun: sajalana.. urang prak keun hadits nabi ” mun ibdah ku ciga rek pae isuk, mun usaha kudu rek hirup salilana”
26 Tahun: urang sami2 bismillah we ayeunamah
34 Tahun: muhun kang
34 Tahun: amin…
34 Tahun: nu berat kang.. ayeuna kudu masihan ilmu karahayat supados ulah sinetronnisme
34 Tahun: iyeu bahaya kang..
26 Tahun: muhun atuh kang….numatak etateh ngareksak
26 Tahun: pisan………………
26 Tahun: kamari pribados tos ngobrol sareng bang dedi mizwar perkawis eta
34 Tahun: nya carana rahayat kudu aya kagiatan anu sifatna padat karya tea
26 Tahun: anjeunage sapagodos
34 Tahun: muhun kumaha saruna
34 Tahun: oosae atuhh
34 Tahun: tah ang dedi mizwar sareng marisa sugan tiasa di candak kanggo mayunan masyarakat anu sinetronisme na mah
26 Tahun: kanggo anjeunamah ayeunamah elmu akherat we nu dipilarian nana
34 Tahun: insya allah nia sae pasti haslna sae
34 Tahun: muhun sae pisan
26 Tahun: kang hapunten pisan sanes kirang sono…..
26 Tahun: istri di bumi nyalira
26 Tahun: pribados masih di kator ieu teh…
34 Tahun: muhun mangga
34 Tahun: sok sing ati2 dijalan
26 Tahun: muda2ah aya waktos kapingn 13 tiasa pendak deui
34 Tahun: obrolan iyeu urang simpen kang
34 Tahun: urang asupkeun dina web abdi
26 Tahun: muhun ke we urang ngobrol panjang lebar deui
34 Tahun: http://www.independen.wordpress.com
34 Tahun:
34 Tahun: muhun
26 Tahun: \hatur nuhun pisan diskuina….
34 Tahun: sami2 kang
34 Tahun: mudah2 seueur manfaat pikeun urang khususna
34 Tahun: umumna keur rahayat garut
26 Tahun: siap pokok namah “JAYA GARUT URANG JAGA TUR RIKSA KU HATE”
26 Tahun: wassalam……
34 Tahun: wa’alaikumsalam wr wb

Iklan

Aksi

Information

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s




%d blogger menyukai ini: